Zondag start renovatie instructiebad Twentebad

Hengelo – De komende 7 weken wordt het instructiebad van het Twentebad aangepakt. Dit is het drukste bad van het Twentebad, waar de kinderen beginnen met zwemlessen. Een aannemer gaat de vloertegels rond het bad vervangen en diverse reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Oude leidingen in de kelder rond het bad worden vervangen en het glijbaantje wordt aangepast. De werkzaamheden starten op zondagmiddag 22 juli en duren tot 7 september.

Zo min mogelijk overlast
Het is gelukt een aannemer te vinden die de hele zomervakantie en de bouwvak door wil werken om het instructiebad in orde te krijgen. Alleen in de eerste week van het nieuwe schooljaar zullen activiteiten en zwemlessen moeten uitwijken naar het nabij gelegen bad met de beweegbare bodem. Het Twentse bouwbedrijf Haafkes gaat dit werk uitvoeren.

Veiligheid en toegankelijkheid
Er komt een aantal opvallende aanpassingen in en rond het instructiebad. Zo worden de tegels in het instructiebad extra stroef uitgevoerd. De aanwezige helling voor het bad wordt langer en daardoor een stuk minder steil. Dit is voor bezoekers die slechter ter been zijn of een rolstoel of rollator gebruiken een stuk veiliger.

Afronding
De aannemer gaat de ruimtes rond het instructiebad, zoals de douches, toiletten en wanden nog niet meenemen. Dit is onderdeel van de laatste grote renovatiefase die eind dit jaar start. Het glijbaantje voor de kleinsten wordt wel teruggeplaatst na de zomer. De gekleurde slang op de kant wordt later dit jaar vervangen door een andere attractie voor de kleinsten.

Bron: Hengelo’s Weekblad

Ga naar de inhoud