Twentebad ‘nieuwe stijl’

In het Twentebad kunnen mensen, naast recreatief zwemmen, ook werken aan hun zorg- en welzijnsdoelen. Dit jaar gaat het Twentebad renoveren, waarna er nog meer mogelijkheden zijn voor doelgroepen die baat hebben bij bewegen in water. 

Het Twentebad is er voor iedereen
In het Twentebad, het grootste familiebad van Twente, is iedereen welkom om te sporten, te bewegen of gewoon om elkaar te ontmoeten. Er gebeurt nu al veel: naast het recreatief zwemmen en schoolzwemmen zijn er verschillende andere doelgroepen die graag van het zwembad gebruik maken. Zo wordt er gezwommen door mensen met overgewicht en door ouderen, zijn er zwangerschapsgroepen en is er een avond discozwemmen voor jongeren met een beperking. Ook is er MediAqua, waarbij mensen met blessures, astma, reuma of rug-of hartproblemen in het water werken aan gezondheidsdoelen.

Ruimte voor meer doelgroepen
Naast de huidige activiteiten is er nog ruimte voor veel meer doelgroepen om te profiteren van het Twentebad. Na de renovatie heeft het Twentebad bovendien een beweegbare bodem, een zoutwaterbad en betere toegankelijkheid, waardoor er nog meer mogelijkheden voor doelgroepen ontstaan.

Bron: Gemeente Hengelo

Ga naar de inhoud