Gehandicaptenraad boos over gebrek aan duidelijkheid over invalidentoilet

WC bord openbare ruimte

Komt er wel of niet een invalidentoilet bij het nieuwe marktplein en in de nieuwe rooftopbar? In een brief aan de politiek schrijft de Gehandicaptenraad Hengelo zeer ontstemd te zijn over de onduidelijkheid, want er zijn beloftes gedaan.

PvdA-fractievoorzitter Marie-José Luttikholt stelt hierover vragen aan het college van B en W. Voor zover nu bekend komt er in het horecadeel geen invalidentoilet omdat er geen ruimte zou zijn voor zo’n toilet en een dames- en herentoilet.

Verder zou er op de markt of in de buurt van de markt een openbaar toilet komen voor zowel invaliden als niet-invaliden. Maar: ,,De wethouder en de ambtenaren geven hierin, bij navraag, geen éénduidig antwoord”, stelt Luttikholt.

Motie over toilet
Ze verwijst naar een motie die in juli 2020 door de gemeenteraad werd aangenomen. Daarin wordt het college van B en W de opdracht gegeven ervoor te zorgen dat er een openbaar toilet op of rond de nieuwe markt. Luttikholt: ,,Daarnaast is het voor elke nieuwe horecagelegenheid verplicht om daar ook een invalidentoilet te realiseren. Schijnbaar gelden voor de gemeente andere regels lijkt nu, en hoeft de gemeente hier niet aan te voldoen. Dat kan toch niet waar zijn?”

De gemeente geeft ruim negen miljoen euro uit aan de herinrichting van het marktplein inclusief de rooftopbar. ,,Dan kan het toch niet zo zijn dat invaliden, als zij straks binnen in het horecagedeelte een kopje koffie willen drinken, naar buiten moeten om gebruik te maken van het toilet?” De PvdA-fractievoorzitter wil dat daarover nu eens duidelijkheid komt.

Bron: Tubantia

Ga naar de inhoud