Gehandicaptenraad blij met toilet op markt

De Gehandicaptenraad Hengelo is blij met de komst van een nieuw invalidentoilet op de markt. Brasserie Het Marktzicht krijgt een herentoilet en eentje voor dames en invaliden, zegt huurder Hans Strock van de voormalige Lunchroom Kolsté. “Dat is zoals wij het graag zien en zoals de gemeenteraad dat vorig jaar in een motie van het CDA heeft opgedragen”, aldus voorzitter André Mosman van de Hengelose Gehandicaptenraad.

Bij de vergunningsaanvraag voor nieuw- en verbouw van horeca moet de gemeente voortaan opletten dat er ook een voor mindervaliden een goed toegankelijk toilet aanwezig is, staat in de motie. “Dat een exclusief voor invaliden bedoeld toilet vaak niet haalbaar is snappen we wel”, zegt Mosman. “Een combinatie van een invaliden- en damestoilet is wat ons betreft een goede oplossing.”

Mosman vroeg bij de gemeente na of bij de verbouwingsaanvraag voor het Kolstépand wel de voorwaarde van een invalidentoilet is gesteld, zoals in de motie is vastgelegd. “Daarop hoorde ik niets terug. Ik ben blij dat dit kennelijk goed is gegaan bij de eerste verbouwing sinds de motie.”

Bron: Tubantia

Ga naar de inhoud