Wat betekent de coronacrisis voor het leven van mensen met een beperking of chronische ziekte? En wat voor invloed hebben de nieuwe maatregelen hierop? Om dat in kaart te brengen, is Ieder(in) een enquête gestart. Het is belangrijk dat ook de ervaringen van mensen met een beperking of chronische ziekte in deze enquête meegenomen worden. Doe daarom mee!
Er is inmiddels ruim een half jaar verstreken sinds het begin van de coronacrisis. Ondertussen is er sprake van een tweede golf en begin deze week zijn er weer nieuwe maatregelen genomen om het virus onder controle te krijgen. Ieder(in) wil graag weten wat de ervaringen op dit moment zijn van mensen met een beperking of chronische ziekte.
Tot en met 11 oktober
Is de reguliere zorg en ondersteuning ondertussen goed op gang gekomen? Kunt u er voldoende op uit en hoe staat het er voor met sociaal contact? Hoe gaat het met school, met werk of dagbesteding? Voelt u zich buitengesloten of eenzaam? En welke impact hebben de nieuwe maatregelen hier op?
Vanaf vandaag staat de vragenlijst online en kunt u uw stem laten horen. Tot en met 11 oktober staat de vragenlijst open voor mensen met een beperking of een chronische ziekte of hun naasten.
De vragenlijst is ook telefonisch te beantwoorden via het meldpunt van Ieder(in). Dat kan op alle werkdagen van 10 tot 12 uur (behalve op woensdag) en van 14 tot 16 uur via telefoonnummer: 085 – 400 70 22.
Wijs ook anderen op dit onderzoek
Ieder(in) gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om de overheid te adviseren over de uitvoering en waar nodig aanpassing van het coronabeleid. Het is dus van groot belang dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen, zodat er een goed beeld komt van wat er speelt.
Kent u nog andere mensen die misschien aan de enquête willen meedoen? Vertel ze dan over dit onderzoek en stuur de link naar de vragenlijst aan ze door.
Vul de vragenlijst in
Door hieronder op de link te klikken gaat u direct naar de digitale vragenlijst. Het invullen ervan duurt 10 à 15 minuten.
Gehandicaptenraad Hengelo is lid van Ieder(in). Lees hier meer over Ieder(in)