Anders zijn maakt geen verschil

Eindelijk was het dan zover. In samenwerking met Hengelo Sport en Gehandicaptenraad Hengelo is afgelopen maandag het project “hoe is het om gehandicapt te zijn” van start gegaan. Wethouder Bas van Wakeren verrichtte de opening van deze 2 weken schoolvoorlichting. Door de contacten tussen Hengelo Sport en GRH is er een lespakket tot stand gekomen waarbij de leerlingen uit het basisonderwijs eerst een digitale les wordt aangeboden om vervolgens ervaringslessen te krijgen over het hebben van en het omgaan met een handicap. Door te zwemmen met een gezichtsbedekking, geblindeerd lopen met een taststok, het afleggen van een parcours in een rolstoel met obstakels en andere ondersteunende hulpmiddelen worden kinderen bewuster gemaakt van het leven met een beperking. Door meer begrip te creëren en door bewustwording krijgen kinderen met een beperking of chronische ziekte eerlijker kansen en kunnen zich daardoor optimaal ontwikkelen. Zodat ook zij hun dromen waar kunnen maken.

Naar aanleiding van het artikel in dagblad Tubantia “Kinderen leren hoe het is om gehandicapt te zijn” bracht journaliste Marlies Pilon van “Kidsweek” ons een bezoekje. Zij gaat een artikel schrijven over de ervaringen van de deelnemende kinderen uit de doelgroep 8 t/m 12 jaar welke binnenkort te lezen is in “Kidsweekkrant”.

Wij zijn erg enthousiast over de plezierige manier van samenwerken met Reinald Dik (gemeente Hengelo), Mark Dijkstra (Hengelo Sport) en alle mensen van SWIM, Meyra Hengelo voor het ter beschikking stellen van de rolstoelen en vervoer en de Hengelose IJsclub voor het ter beschikking stellen van een racerunner. Tussentijds hebben we al spontane reacties ontvangen van de kinderen, leerkrachten en de wethouder en wat ons betreft gaan we het komende jaar wellicht weer een dergelijke activiteit organiseren.

Ga naar de inhoud